De wonderen zijn de wereld nog niet uit, het merk van waterstof en hybride is ineens opvallend serieus als het op volledig elektrisch aankomt.

Lange tijd had het er alle schijn van dat bij Toyota het idee had postgevat dat elektrisch rijden een moetje was. Er zouden ev’s komen, maar van harte was het niet.

Hoe anders lijkt het ineens te worden. Toyota komt namelijk met een ev met een solid state-accupakket. Dat is techniek die al meerdere jaren boven de markt hangt, maar telkenmale onvoldoende levensvatbaar bleek. De voordelen zijn groot. Er wordt een elektrische Toyota beloofd met een rijbereik van 500 kilometer en een laadtijd van slechts tien minuten. Vooral het laatste zou nogal een verandering te weeg brengen, want voor opladen moet de tijd worden genomen. Vaak is dat geen enkel probleem, omdat niemand etmalen achtereen in de auto zit, maar op langere ritten kan het fijn zijn om snel weer door te kunnen. Het is onduidelijk of ook deze nieuwe Toyota op het e-TNGA-platform komt te staan, dat speciaal voor elektrische aandrijving is ontwikkeld.

Toyota neemt een leidende positie in als het gaat om de aantallen patenten op het vlak van solid state-accutechniek, het merk heeft er meer dan 1.000.

Het is de bedoeling dat de nieuwe elektrische Toyota er in de eerste helft van dit decennium is, dus voor 2025.

Eerder is ons al eens een voorzichtige blik in de toekomst gegund. Toyota lijkt een nieuw tijdvak van hoekigheid tegemoet te gaan. (Via: nikkei.com)

Beeld: grafische weergave van een toekomstige Toyota ev


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.