De Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) schakelt over op elektrische taxi’s. Het bedrijf heeft inmiddels twee volledig elektrische BYDs e6 in gebruik genomen. In totaal wil het bedrijf in de komende 18 maanden uitkomen op 25 stuks.

Rotterdam zal volgende week zijn 500e laadpaal in de stad installeren, die groene stroom gaat leveren. Succesvolle tests bewijzen dat de actieradius van de BYD e6 op een enkele lading voldoende groot is om een volledig dagprogramma als taxi te kunnen volbrengen. Desgewenst kan de auto via een snellader worden opgeladen gedurende de pauzes van de chauffeur. Tijdens de proef bleek dat de inzittenden vooral het comfort en de stilte van de BYD e6 enorm waarderen.

De Rotterdamse wethouder Alexandra C. van Huffelen over de groene taxi’s: “Elektrische taxi’s zoals deze, door de Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) ingezette BYDs, zijn belangrijk voor Rotterdam. Zij helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren, zij leveren een belangrijke bijdrage op weg naar schoner verkeer in de stad.

Namens BYD Europe, dat zijn hoofdkantoor heeft in Rotterdam, sprak algemeen directeur Isbrand Ho over het initiatief: “Wij zijn erg blij dat onze e6 gekozen is om 100% elektrisch en emissievrij transport te bieden aan taxipassagiers in Rotterdam. De inmiddels afgeronde tests hebben aangetoond dat de e6 bij dagelijkse inzet prima prestaties levert. De testresultaten komen overeen met onze ervaringen in Shenzhen en Hong Kong, daar heeft de e6 inmiddels meer dan 100 miljoen praktijkkilometers met passagiers aan boord afgelegd.

De BYD e6 is een ruime cross-over die plaats biedt aan vijf inzittenden. Hij wordt aangedreven door een BYD Fe batterij (lithium-ijzer-fosfaat). De batterij is goed voor meer dan 4.000 laadcycli met de hoogste veiligheidsstandaards in de industrie. Het kost slechts twee uur om de batterij volledig op te laden via de snellaadvoorziening van BYD. De 100% elektrische e6 kan dan ongeveer 300 kilometer rijden, waarbij de inzittenden in alle comfort en zonder uitstoot worden vervoerd.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.