In 2010 lanceerde Jaguar op de Autosalon van Parijs een wel heel bijzonder concept. Een supercar met Bugatti Veyron-aspiraties, die qua uitstoot niet onder deed voor een Toyota Prius. Echter, economisch barre tijden heeft de directie van Jaguar doen besluiten dat de auto met vier, en later twee elektromotoren er toch niet komt.

900 pk
De C-X75 werd in eerste instantie gepresenteerd met vier elektromotoren en een gasturbine als range-extender. Eerder dit jaar kwam Jaguar hier op terug, en beloofde een aandrijflijn met twee elektromotoren en een 1.6-liter viercilinder met 500 pk. Het gecombineerde vermogen moest uitkomen op 900 pk en 900 Newtonmeter aan koppel.

Drie in de verkoop
JaguarĀ“s Global Brand Director Adrian Hallmark laat aan AutoExpress weten dat er helemaal geen 250 exemplaren gebouwd zullen worden. Sterker nog, veel verder dan vijf prototype komen ze niet. Drie hiervan zullen op een veiling van de hand worden gedaan, ongetwijfeld voor astronomische bedragen, maar daar blijft het bij.

Elektrische supercar van Jaguar is op sterven na dood

Kennis-auto
Jaguar zegt veel kennis te hebben opgedaan bij de ontwikkeling. Onder meer op het gebied van koolstofvezel, waarvoor ze de hulp van F1-team Williams inriepen, elektro-aandrijving en het feit dat ze 500 pk uit een 1.6-liter viercilinder benzinemotor wisten te halen. Jaguar heeft hierdoor 100 patenten kunnen vastleggen die in de toekomst kunnen worden gebruikt.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.