Een AMG met 2253 pk en 3.000 Nm aan koppel. Wauw.

Snelste elektrisch aangedreven motorboot
Mercedes-AMG en Cigarette Racing presenteren het nieuwste resultaat van hun samenwerking op de Miami International Boat Show. Tal van componenten uit de SLS AMG Coupé Electric Drive zijn overgenomen in het ontwerp van de ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ engineeringstudie. De high-performance aandrijflijn uit de elektrische supersportwagen verandert de off-shore powerboat in ’s werelds krachtigste en snelste elektrisch aangedreven motorboot.

De ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ heeft een indrukwekkend vermogen van 1.656 kW en een maximumkoppel van 3.000 Nm.
De inspiratie voor de aandrijflijn werd door de Amerikaanse onderneming dichtbij huis in Amerika opgedaan. De technologie, prestaties en het design van de Cigarette powerboat zijn grotendeels gebaseerd op de elektrische supersportwagen uit het Duitse Affalterbach.

Kleur: Electricbeam Magno
De 11,6 meter lange ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ is afgewerkt in ‘AMG Electricbeam Magno’, de matchrome lak die exclusief is voorbehouden aan de SLS AMG Coupé Electric Drive. De flanken van de powerboat zijn voorzien van AMG-logo’s en ook op andere vlakken geeft hij duidelijk blijk van de verwantschap tussen de bootfabrikant uit Miami en Mercedes-AMG.

Twaalf motoren
Mercedes-AMG maakt gebruik van twee aandrijfunits, met elk zes onafhankelijke elektromotoren. Aan de achterkant van de boot hebben beide krachtbronnen hun eigen transmissie. Een blik op de motorgegevens wijst uit dat de boot is uitgerust met de twaalf compacte, watergekoelde permanent-magnetische synchrone elektromotoren die het hart vormen van de SLS AMG Coupé Electric Drive. Elke elektromotor levert 138 kW en 250 Nm. Het maximumvermogen van 1.656 kW en het maximumkoppel van 3.000 Nm zorgen gezamenlijk voor een indrukwekkende topsnelheid van ruim 160 km/u en dat maakt deze lokaal emissievrije ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ tot ’s werelds snelste elektrisch aangedreven powerboat. Net als bij de SLS AMG Coupé Electric Drive zijn de motoren en batterij in de ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ zo ideaal mogelijk geplaatst.

Lithium-ion batterij
Batterijefficiency, prestaties en gewicht: drie gebieden waarop Mercedes-AMG zicht richt. De Cigarette beschikt over vier hightech batterijen met in totaal 48 modules en 3.456 cellen, die gezamenlijk 240 kWh genereren en goed zijn voor een belastingsgraad van 2.400 kW. De batterij is het resultaat van de samenwerking tussen Mercedes-AMG GmbH in Affalterbach en Mercedes AMG High Performance Powertrains Ltd. De in Brixworth (Engeland) gevestigde onderneming heeft gedurende een aantal jaren nauw met Mercedes-AMG samengewerkt.

In 7 uur vol
De ‘Cigarette AMG Electric Drive Concept’ is standaard uitgerust met twee 22 kW laders uit de SLS AMG Coupé Electric Drive. De infrastructuurnormen van veel Amerikaanse havens in ogenschouw nemend heeft de boot een laadcapaciteit van 44 kW. De batterij wordt in ongeveer zeven uur volledig opgeladen. Om die laadtijd tot minder dan drie uur te beperken, kan de powerboat optioneel worden geleverd met vier on-board laders.

Uitrusting en cockpit met kenmerkende AMG-elementen
Het instrumentarium is voorzien van klokken in de exclusieve ‘AMG Electricbeam Magno’ afwerking compleet met AMG-emblemen en verschaft informatie over het actuele motorvermogen, de snelheid, het batterijvoltage en vanzelfsprekend de laadstatus van de batterij.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.