De spirituele opvolger van de huidige Volkswagen Passat Variant? Een ruime, naar premium neigende pakezel?

Het segment van de grote stationwagons is tanende, vooral als het gaat om andere merken dan Audi, BMW of Mercedes-Benz, de grote Duitse drie. Voor velen geniet een suv tegenwoordig de voorkeur.

Dat weerhoudt Volkswagen er niet van om een grote, elektrische stationwagon aan te gaan bieden, uiteraard als deel van de ID-reeks. Het gaat om de concept die nu bekend is als Volkswagen ID.Space Vizzion. De bedoeling is dat vanaf 2023 deze auto naast de Volkswagen ID.4 geproduceerd gaat worden, in de Noord-Duitse VW-fabriek in Emden.

Volgens Volkswagen-chef Ralf Brandst├Ątter heeft de auto, die intern bekend staat als Aero B, een luxueuze binnenruimte die qua grootte vergelijkbaar is met de Volkswagen Phaeton, maar dan vanzelfsprekend met een reusachtige kofferbak. Dat klinkt erg als een elektrisch uitgevoerde Skoda Superb. In de conceptuitvoering heeft de Volkswagen ID.Space Vizzion een vermogen van 250 kW (340 pk), vierwielaandrijving en een accupakket met een opslagcapaciteit van 82 kWh. De productieversie is volgens Brandst├Ątter naar keuze verkrijgbaar met een accupakket waarmee een rijbereik van 700 kilometer haalbaar is. (Via: ecomento.de)

Beeld: Volkswagen ID.Space Vizzion


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.