De eerste elektrische suv van het welbekende Tsjechische merk valt zeker niet tegen. Sterker, het lijkt een prima aanbod te zijn.

Een suv met een elektrische aandrijflijn voor een gunstige prijs. Dat wil iedereen wel. Het lijkt haast niet anders te kunnen of de Skoda Enyaq iV wordt een succes.

De ev heeft een vanafprijs van € 39.990. Een tientje onder de bijtellingsgrens van 2021, tot € 40.000 zal namelijk 12 % bijtelling worden gerekend. Uiteraard is die prijs een lokkertje, want kosten voor een sprekende kleur, eventueel een mooier interieur en in ieder geval een paar opties komen er altijd wel bij. Vanaf oktober is het mogelijk om te opteren voor deze Enyaq met een 58 kWh-accupakket en een actieradius van 390 kilometer volgens de WLTP-norm.

Voor de eersten die een Enyaq bestellen, valt de keuze als vanzelf op de grotere accu. Namelijk die met een capaciteit van 77 kWh. Dat levert een WLTP-rijbereik op van 510 kilometer.

De uitrustig is op orde, met daarbij een paar kleine aantekeningen. Zaken als led-koplampen, klimaatregeling, cruise control, 19″ lichtmetalen velgen, een 13″ infotainmentsysteem met dab+-radio zijn standaard. Andere zaken staan op de optielijst, zoals een navigatiesysteem (€ 790), een warmtepomp (€ 1.200), 100 kW snellaadmogelijkheid voor de uitvoeringen met het kleinere accupakket en 125 kW snellaadmogelijkheid voor de Enyaq met het grootste accupakket (€ 550).

De goedkoopste volgt begin 2021, dat is de Skoda Enyaq met een accupakket van 58 kWh.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.