Rolls-Royce
De ontwikkelingen gaan razendsnel.

Rolls-Royce heeft nog geen hybride of volledige elektrische auto in het gamma. Je kunt enkel bij het merk terecht voor louter slurpende twaalfcilinders. Eén van de belangrijkste markten voor het Britse merk is China. Laat nu juist daar een groeiende vraag naar elektrische auto’s zijn.

Het merk kent geen concrete concurrentie. Er is immers geen ander merk ter wereld met zo’n historie, vorm van personalisatie en karakter. Toch moet het merk innoveren om aan de bak te blijven. Stefan Juraschek, hoofd van elektrische aandrijflijnen bij de BMW Group, zegt dat Rolls-Royce hard nadenkt over elektrificatie, mede door de grote vraag vanuit landen als China.

Tot op heden heeft Rolls-Royce nog geen definitieve beslissing gemaakt om wel of niet de elektrische weg in te slaan. Het lijkt echter een kwestie van tijd, want Rolls-Royce CEO Torsten Müller-Ötvös heeft al vaker gehint naar een elektrische toekomst.

Het zal nog wel jaren duren voordat het zover is. Rolls-Royce staat voor kwaliteit en het merk gaat echt geen Phantom op de markt brengen met een actieradius van 300 kilometer. Als ze bij Rolls-Royce iets doen, dan doen ze het goed. Geduld is hier het juiste woord. Echter, een elektrische Rolls-Royce is nog nooit zo dichtbij geweest.

Voor het geluid hoef je het niet te doen. De achtste generatie Phantom is één van de stilste productieauto’s op de huidige markt, ondanks het feit dat er een statige V12 onder de kap schuil gaat. (via Autonews)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.