Om te kunnen waften, zijdezacht voortbewegen zonder daar erg in te hebben.

Het lijkt al een decennium boven de markt te hangen, de komst van een volledig elektrische Rolls Royce. Terwijl er eerder nog gerede twijfel zou kunnen bestaan over de mate waarin dit concept zou kunnen slagen, zijn die gedachten inmiddels verleden tijd. Een elektrische aandrijflijn is gewoon het beste dat voorhanden is; krachtig, energie-efficiƫnt en goed voor ettelijke honderden kilometers rijbereik.

Rolls Royce meldt het daarom maar weer eens, de ev zal ook bij het edele merk deel worden van het modelaanbod. Dat is ook zo ongeveer het enige dat valt te melden, want merkchef Torsten Mueller-Oetvoes hult zich in een stilzwijgen als het gaat om de introductie. Eerder heeft Rolls Royce de historische naam Silver Shadow opnieuw vastgelegd.

Zonder enige twijfel zal techniek van BMW worden gebruikt, het is een logische gedachte dat het de aandrijflijn van de BMW iX zal zijn, wellicht met een extra groot accupakket. Of retro-futurisme mag worden verwacht of dat wordt gekozen voor een andere ontwerpstijl, is onduidelijk. Het zou niet onaardig zijn wanneer gezocht wordt naar een nieuwe, hoogst actuele vorm. (Via: europe.autonews.com)

Beeld: een niet-elektrische Rolls Royce Cullinan


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.