De Nemesis, gebaseerd op een Lotus Exige, heeft onlangs een gemiddelde snelheid gehaald van 151 mph. Dat is 243 kilometer per uur en goed voor een nieuw Brits snelheidsrecord over land. Het vorige record stond op 137 mph (220 km/u) en werd in 2000 gezet.

Dat vorige record werd gezet met een zogenaamde “Bluebird Electric” en die werd bestuurd door de kleinzoon van race-legende Sir Malcolm Campbell. Vorig jaar heeft men nog een poging gedaan om het eigen record te breken, maar dat is niet gelukt. Nu is er de Nemesis. Deze Lotus Exige is aangepast door nutsbedrijf Ecotricity en werd bestuurd door de 21-jarige Nick Ponting, hij reed al in go-karts vanaf 12-jarige leeftijd.

De Nemesis werd gebouwd in Norfolk. De Exige heeft een verlengd en verlaagd chassis met een verschoven zwaartepunt. Het vermogen komt uit 96 lithium-ion polymeer-cellen en twee borstelloze motoren met een volledig nieuwe transmissie.

Overigens staat het wereldrecord op naam van Electric Blue, die reed vorig jaar een snelheid van 250,7 km/u. De mensen achter de Nemesis willen dat record ook breken en hebben plannen voor een auto die 250 mph kan rijden!


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.