Toe aan een elektrische motorfiets? Dat schikt, want Zero Motorcycle presenteert op de komende Motorbeurs in Utrecht een vernieuwd modelprogramma.

3,9 sec
De vermogens van de diverse modellen zijn toegenomen tot 54 pk, en het koppel bedraagt Nm 95. De Zero motorfiets accelereert in slechts 3,9 seconden naar de 100 km/u en het ‘S’ model heeft in het stadsverkeer een actieradius van 220 kilometer. Op de grootste motorbeurs van Nederland in Utrecht toont Zero Motorcycles Benelux het volledige modelprogramma voor 2013, met prijzen die beginnen vanaf €7.995.

Z-Force
Aan de basis van de significant toegenomen motorvermogens staat de nieuwe door Zero Motorcycles ontwikkelde Z-Force-motor, die hoge prestaties levert en compact is. De energievoorziening in ieder 2013-model wordt verzorgd door een Z-Force-batterij, waarbij eigenaren de mogelijkheid hebben hun motorfiets sneller op te laden. Iedere Zero-machine kan, wanneer gebruik wordt gemaakt van de juiste apparatuur, aan CHAdeMO-laadstations in één uur of zelfs nog korter tot 95% capaciteit worden opgeladen.

Motorbeurs Utrecht
Op de Motorbeurs van Utrecht toont Zero Motorcycles de Zero S ZF8.5, Zero DS ZF11.4, Zero FX 5.7, en de Zero XU ZF5.7

Zero Motorcycles heeft het voornemen om elektrisch motorrijden verder uit te breiden in Nederland en andere landen van Europa door het op de markt brengen van geavanceerde elektrische motorfietsen met een grote actieradius. “Belangrijk daarbij is dat de motorfietsen van Zero een optimale rijbeleving geven door de superieure rijprestaties,” zegt Cisko Groot, Sales Manager Benelux van Zero Motorcycles. “Zero brengt de elektrische mobiliteit van de toekomst naar de praktische toepassingen van vandaag, zoals milieuvriendelijk en goedkoop woon-werkverkeer. Zero Motorcycles betekent de ideale combinatie van innovatieve technologie en passie voor het motorrijden. Onze doelstelling is om de belangrijkste producent ter wereld te worden en te blijven van innovatieve elektrische motorfietsen, met een uitgebreid modelprogramma.”


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als ik mijn motorrijbewijs heb, wil toch wel een testrit maken op een elektrische motor. Voor < 10.000 euro is dit het overwegen waard. Een leuke elektrische auto is voor mij (en waarschijnlijk veel anderen) nog steeds veel te duur.

Verder zal deze motor waarschijnlijk vrijwel onderhoudsvrij zijn, en crossen zal veel minder boze blikken opleveren ivm het ontbreken van geluid.

Eigenlijk moet er sowieso veel meer motor gereden worden (zeg ik als motor rijder.):
– Neemt minder oppervlakte in, dus minder files
– Verbruikt minder energie
– Parkeren is veel makkelijker

Mooie aan een motor is dat deze minder verbruikt, dus je laad er ook meer KM/uur bij.

@widodh:
Ja imho, met je eens.
Er zijn wat praktische dingen anders bij en motor, hoe zou je die kunnen verbeteren zodat meer autorijders motor gaan rijden.

Ps: Voel er zelf ook sterk voor om een M rijbewijs te halen.

@jehannus: Een paar simpele dingen:
* Potje gel in je koffer/tas
* Goede motor kleding waar je je eigen kleding gewoon onder kan dragen

Het zijn simpele dingen die prima werken. Je moet je eventjes aanpassen, maar dan gaat het prima.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.