Mitsubishi heeft aangekondigd dit jaar mee te zullen doen aan de legendarische Pikes Peak International Hill Climb met twee volledig elektrische vierwielaangedreven MiEV Evolution II prototypes.

Natuurlijk gaat het MMC-team voor de eerste plaats. Tijdens het evenement worden data en technische kennis verzameld, om eventueel te gebruiken in toekomstige productie-auto’s.

Dit is de tweede keer dat MMC meedoet aan de Pikes Peak competitie. Vorig jaar eindigden zij op de tweede plaats in de elektrische klasse met de i-MiEV Evolution prototype. Deelname leverde een schat aan informatie op het gebied van snelheid, acceleratie, stroomverbruik, motortemperatuur en andere cruciale kennis voor de ontwikkeling van EV’s.

Net zoals de i-MiEV Evolution van vorig jaar, zal de MiEV Evolution II onderdelen van productievoertuigen combineren met een hoogrendement batterij (50 kWh) en krachtige motoren (4 maal 100 kW), speciaal ontworpen door de leveranciers. Op basis van de ervaringen opgedaan in de vorige race, werd er een S-AWC (Super All-Wheel Control) systeem geïnstalleerd op een aandrijflijn met vier motoren. Deze zorgt, samen met een lichtere carrosserie en betere aerodynamica, voor betere rijeigenschappen.

Update 2 juli 2013:
De twee MiEV Evo II’s eindigden als tweede en derde in de elektrische klasse met 10:21.866 en 10:23.649.

Mitsubishi MiEV Evo II Plug to Win


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Heel benieuwd hoe snel ze dit keer boven kunnen komen.
Alle benzine-slurpers achter te laten.

Hoop dat in 2015 FOrmule-E meer neerdaald in de EU-steden.

Foto’s van hoe die er uitkomt te zien:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.573818885991330.1073741828.490941397612413&type=1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.