Elektrische Mercedes B-klasse zegt Tesla-techniek vaarwel?
Zoals bekend wordt de Mercedes B-klasse Electric Drive voorzien van een aandrijflijn van Tesla. Binnenkort zou dat weleens verleden tijd kunnen zijn.

Hoewel de productie van de elektrische B nog niet eens zo heel lang geleden is aangevangen, doen al volop geruchten de ronde over de volgende generatie. Deze zou zijn Tesla-aandrijflijn verliezen en daarnaast een aanzienlijk grotere range krijgen.

De huidige B-klasse heeft een range van zo’n 160 km met het Range Plus-pakket, maar er gaan geruchten dat de nieuwe versie een actieradius krijgt van maar liefst 500 km. Waarom Mercedes niet langer gebruik zou willen maken van de Tesla-techniek is onbekend. Moederbedrijf Daimler is aandeelhouder van de Amerikaanse EV-fabrikant.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Voor zover bij mij bekend heeft Daimler al haar aandelen verkocht toen het contractueel haar positie van 1 bestuurslid in de rvb verloor door uitgifte van nieuwe aandelen en daarbovenop Tesla besloot haar patenten vrij te geven aan alle autofabrikanten. Daardoor had Daimler zeggenschap noch kennis-inhoudelijk profijt van het aandelenpakket.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.