Lit Motors heeft een concept-motorfiets bedacht dat zich beter laat omschrijven als een auto op twee wielen. De overdekte C-1 biedt plaats aan twee personen die achter elkaar plaatsnemen, en dankzij een Segway-achtige conctructie blijft de tweewieler constant in balans.

De elektrische aangedreven C-1 is daarmee uniek en heeft een elektromotor van 20 kW aan boord. hiermee sprint de C-1 in 6 seconden naar 96 km/u en beloofd het bedrijf een topsnelheid van 160 km/u. Het gewicht zou uitkomen op 363 kg en op een acculading komt de Lit C-1 320 km ver.

De C-1 zou in elke positie overeind moeten blijven door het ingenieuze balanceersysteem dat gebruik maakt van gewichten. Zelfs bij een aanrijding, zoals in het filmpje wordt geanimeerd, blijft de C-1 staan. Wanneer er een productiemodel komt is nog niet bekend. Vooralsnog lijkt er geen werkend prototype te bestaan.

In deze video komt de C-1 verder aan het licht.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een 20kW motor of een 20kWh accu? Een 20kWh motor kan namelijk niet 😉

Het lijkt me dat er een motor in ligt van 20kW aan vermogen met een accu van ergens rond de 10kWh, dat lijkt me logischer.

@widodh: Pardon, daar stond inderdaad een ‘h’ te veel. 😉

Was dat in het filmpje niet het werkende prototype? of heb ik teveel bier gezopen?

@dieselzuigt:
Te veel bier gezopen waarschijnlijk. Ze zit in een computer model volgens mij. Het werkende prototype is alleen dat kleine ding dat die gast probeert om te schoppen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.