Stinger
De sportsedan in elektrische vorm zou een aantrekkelijk alternatief zijn voor de Tesla Model 3.

Voor de Detroit Auto Show had Kia de spraakmakende Stinger en het team van Auto Express raakte in gesprek met de Zuid-Koreaanse autofabrikant. In het interview gaf Kia marketingbaas Spencer Cho aan dat het platform waar de Stinger op staat geschikt is voor een elektrische aandrijflijn.

Of er een volledige elektrische variant komt van de Stinger wil Cho niet bevestigen. De reeds bevestigde motoren voor het model zijn twee benzinevarianten en een diesel. De marketingbaas zegt dat het platform eveneens geschikt is voor autonome technologie. Kia is momenteel op niveau drie รก niveau vier als het gaat om autonoom rijden. De autofabrikant zegt eerst uitgebreid testen te willen uitvoeren met de techniek voordat publieke auto’s de integratie krijgen. Daarmee hanteert Kia een andere strategie dan bijvoorbeeld Tesla.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De “levels” voor geautomatiseerde rijsystemen van de Society of Automotive Engineers lopen van 0 tot 5, waarbij level 4 het eerste volledig autonome niveau is, onder normale wegcondities. Level 3 kent een nog nauwelijks actieve bestuurder die wel direct in moet kunnen grijpen, een stadium dat ook Kia liever overslaat. Van level 3 naar 4 is een erg grote stap, en Cho weet ook nog niet wanneer ze zover zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.