Kia Niro
De hybride variant van de Kia Niro doet goede zaken in Europa.

Sinds de introductie medio dit jaar heeft Kia in Europa al 23.000 orders genoteerd voor de crossover hybride. Vanaf de verkoopstart in juli tot en met eind oktober zijn 5.815 Niro’s afgeleverd aan klanten. Voor het einde van 2016 worden nog eens ruim 15.000 exemplaren uitgeleverd.

De Niro (rijtest) is de eerste crossover hybride in het C-segment. De hybride aandrijving omvat een 1,6-liter GDI benzinemotor met directe brandstofinjectie, een lithium-ion polymeer batterijpakket en een 32 kW sterke elektromotor. Via een 6-traps DCT automaat met dubbele koppeling worden de voorwielen aangedreven. De Niro heeft een theoretisch brandstofverbruik van 3,8 l/100km en een uitstoot van 88 g/km.

Van de afgeleverde Kia’s Niro is 46 procent gekocht door particulieren en 54 procent door zakelijke kopers. Tot op heden lag bij het overige modelgamma de verdeling tussen particulieren en zakelijke klanten juist omgekeerd; 57% van de kopers is particulier en 43% zakelijk. Daarmee is de Niro een zeer belangrijk model voor de Zuid-Koreaanse autofabrikant, juist omdat het merk wil uitbreiden in de zakelijke markt.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Misleidende titel. Het is geen elektrische auto maar een ICE met hulpmotor. De elektromotor zitten tussen de motor en de bak in (Hybrid).

@fijnkonijn: Geen misleidende titel. Je hebt elektrische auto’s (bijv hybride) en volledige elektrische auto’s. Simple that is.

@RubenPriest: nee

1.
Een auto die primair een ICE is, en ondersteund wordt door een elektromotor (hulp motor) is daardoor géén elektrische auto maar slechts een hybrid en niet meer dan dat.

2.
Een auto die een Elektromotor heeft als primair aandrijfmiddel en waarbij een ICE motor dient voor het genereren van stroom (Fisker Karma, BMW i3 rex) is ook een hybrid. Dat er mensen zijn die deze soort hybrid als elektrische auto waarnemen is te begrijpen. Maar het is niet juist.

Wat is wel juist:
“Een elektrische auto is een elektrisch wegvoertuig dat wordt aangedreven door een elektromotor, die gebruikmaakt van elektriciteit die afkomstig is van bijvoorbeeld chemische energie die wordt opgeslagen in accu’s of uit een brandstofcel.”
Bron: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Elektrische_auto

Er zijn nog meer bronnen. Ze allemaal noemen is echter een beetje overdreven. De strekking is overal hetzelfde.

Een Kia Niro is een voertuig in de eerste categorie. Het is géén elektrische auto.

@fijnkonijn: Laten we ons in dat opzicht op de juiste manier onderscheiden van de massa. Het is nu aangepast naar hybride.

@RubenPriest: Benzine-elektrisch, diesel-elektrisch en waterstof-elektrisch zou je volgens die kromme logica allemaal elektrisch noemen, dit is alléén maar omdat dit “groener” klinkt, in het complete artikel wordt wel gesproken over hybride, titel is dus misleidend en incompleet.

Hybride Kia Niro als titel zou naar mijn mening duidelijker zijn. Wellicht komt er nog een elektrische versie?
Model oogt prima vind ik

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.