Dat wordt extra genieten van een zonvakantie aan zee.

De Britse designer Ross Kemp hoopt dat zijn schone, betaalbare en snelle ASAP jetski’s wereldwijd gebruikt zullen worden door strandmeesters. Getest in AustraliĆ« blijkt het apparaat een goed alternatief te zijn voor de traditionele, brandstof slurpende jetski’s en de op spierkracht aangedreven surfplanken. De voordelen van beiden worden dan ook gecombineerd.

Milieuvriendelijk en snel zijn hierbij de magische woorden. De V-vormige romp snijdt met gemak door het water en kan snelheden bereiken tot 24 km/u. De strandmeester kan hierdoor, zoals de naam van de jetski aangeeft, as soon as possible bij de drenkeling zijn. Omdat de aandrijving elektrisch is zijn er geen oliesporen en hoeft er niet meer regelmatig te worden getankt. De batterijen laden via zonne-energie. Omdat het vaartuig lichtgewicht is, kan hij makkelijk aan land worden gesleept en aan het stopcontact worden gehangen.

Zodra de jetski zijn testfase heeft doorstaan, wil Kemp de ASAP ook als pleziervoertuig op de markt introduceren als goedkoop en milieuvriendelijk alternatief. Het vaartuig is dan wel niet zo snel als de met brandstof aangedreven versies, maar voor een derde van de prijs van een gewone jetski is het een aantrekkelijke optie. (Via CNN)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En zo zal al ons vervoer, gelukkig, elektrisch worden. Wat een goed idee van Ross Kemp.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.