Nissan laat met de volledig elektrische Leaf zien dat ze grootse plannen hebben op het gebied van EV’s. De verkopen gaan relatief hard en de beperkte actieradius van 175 km is voor veel kopers dan ook geen probleem. Nissan’s volgende stap is het uitrollen van een netwerk van snelladers. Immers, met een snellader is de accu van je Leaf in 30 minuten weer voor 80% vol. Een uitkomst.

Nissan wil de ontwikkeling van goedkopere en kleinere snelladers voor elektrische auto’s versnellen en heeft daarom met partners als Endesa, Siemens, Efacec, DBT en Circutor een overeenkomst getekend. Hun voornemen is om de prijs van een snellaadpaal te halveren, waarmee deze onder de 10.000 euro komt te liggen. En dat wordt de keuze voor een snellaadpal een stuk interessanter voor winkels en tankstations.

Met de overeenkomst moeten er eind 2012 duizenden snellaadpunten in Europa zijn gerealiseerd, en in 2015 zelfs tienduizenden.

De COO van Nissan meldt er het volgende over: “We hebben er het volste vertrouwen in dat de actieradius van de Nissan LEAF voldoende is om in de dagelijkse rijbehoefte van de eigenaar te voorzien. Met voldoende snellaadpunten verdeeld over Europa kunnen bestuurders die langere ritten willen maken dat met zelfvertrouwen doen, in de wetenschap dat er onderweg voldoende oplaadpunten zijn. Wij denken dat dit essentieel is voor de acceptatie van elektrische voertuigen.”

PS. Nissan is ook van plan om Leaf’s geschikt te maken voor het elektriciteitsnetwerk van huishoudens. Handig, indien de stroom een keer uitvalt.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.