Elektrische Hyundai Ioniq N is mogelijk
Een extra sportieve elektrische auto, van Hyundai!

Hyundai pakt groots uit met het nieuwe N-label. Dit is het sportieve nieuwe label van de Zuid-Koreaanse autofabrikant. In Nederland hebben we bijvoorbeeld al de i30 N en in de Verenigde Staten is eerder dit jaar de Veloster N voorgesteld.

Dat N-sausje kan op termijn worden gemixt met een elektrische auto, aldus Albert Biermann van het N-label. De komende jaren zullen steeds meer sportauto’s gebruik kan gaan maken van elektrificatie. Waarom immers de technologie enkel gebruiken voor stadsauto’s? Juist op het gebied van sportiviteit valt er veel te winnen op het gebied van duurzaamheid.

Een voorbeeld voor een sportieve elektrische auto is de huidige Ioniq. Door deze als elektrisch N-model te lanceren heb je het beste van twee werelden. Biermann noemt de auto als voorbeeld en zegt dat niet onmogelijk is dat Hyundai deze kaart gaat trekken, al zal dat pas na 2021 zijn. Zo wordt het N-label veelzijdig. Aan de ene kant een sportieve hatchback als de i30 N, aan de andere kant een sportieve elektrische auto zoals een Ioniq N. (via Autonews)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Deze met de aandrijflijn van de Kona EV is N genoeg voor mij.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.