Hyundai
Hyundai is nog veel meer van plan.

De elektrische Ioniq komt eraan, maar binnen een aantal jaren moet de volgende volledige elektrische Hyundai klaar zijn. Dat zegt het merk tegenover Autonews. De uitspraken komen overeen met eerdere berichtgevingen. Eerder dit jaar werd gesproken over een mogelijke elektrische SUV van het Zuid-Koreaanse merk.

Hyundai baas Ahn Byung-ki zegt dat Hyundai in samenwerking met luxemerk Genesis een elektrische auto met een actieradius van 320 kilometer tegen 2018 ontwikkeld wil hebben. In 2020 moet een volledige elektrisch model met een range van 400 kilometer gerealiseerd zijn. Hyundai wil de markt van de goedkopere middenklassers betreden en zegt geen Model S-concurrent te gaan bouwen. De Ioniq komt als hybride, plug-in hybride en uiteindelijk ook als volledig elektrisch model. Met een prijs van 21.995 euro is de hybride Ioniq acht mille goedkoper dan de Toyota Prius.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wellicht beter om die Ionic te vergelijken met de Auris Hybrid. Dan schelen ze 2000 E in prijs. Nog altijd substantieel, maar niet schokkend vind ik

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.