Op een van de grootste autoshows van Amerika maakte Honda niet alleen de nieuwe CR-V wereldkundig gemaakt, Honda bracht ook de productieversie van de elektrische Jazz in de openbaarheid. Volgend jaar al moet de Honda op de markt komen, zij het via een leaseconstructie en -voorlopig- alleen in Amerika.

De elektrische Jazz heet in de Verenigde Staten ‘Fit’ en zal volgend jaar in enkele delen van het land op de leasemarkt verschijnen. Honda zal vervolgens monitoren hoe de Jazz bij klanten in de smaak valt, aan de hand daarvan wordt verdere uitbreiding van de Jazz EV bepaalt.

De gemiddelde actieradius ligt volgens Honda rond de 160 km. De Jazz EV is uitgerust met een 20 kWh lithium-ion batterij en een 92 kilowatt sterke elektromotor, dezelfde als in de FCX Clarity-waterstofauto. Honda heeft voor deze motor gekozen vanwege de kracht en de minimale geluidsproductie op hoge snelheid.

De Honda kan, net als de CR-Z, in drie verschillende rijstanden worden gezet: Econ, Normal en Sport. In de eco-modus ligt het bereik 17% hoger dan in Normal. De Sport-modus zorgt ervoor dat het acceleratievermogen hoger komt te liggen.

De Jazz EV kan in slechts één kleur besteld worden; Reflection Blue Pearl. Samen met de badges op de achterkant en de aangepaste zijskirts zijn dat de enige kenmerken waar je de e-variant aan kunt herkennen. Dat, en het ontbreken van het motorgeluid natuurlijk. De vraag is nu alleen wanneer Honda de elektrische Jazz in Europa op de markt brengt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.