Frisian Eco Car
Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort heeft een nieuwe elektrische auto onthuld, gemaakt door studenten onder begeleiding van docenten en het bedrijfsleven.

De Frisian Eco Car is een innovatieproject van Centrum Duurzaam. Binnen dit project werkten afgelopen schooljaar studenten van de opleiding Techniek van ROC Friese Poort samen met bedrijven zoals Frisian Motors en MG Electronics. De uitdaging was om een duurzaam voertuig met een modern uiterlijk te maken. Volgens Arjen de Jong, adjunct directeur ROC Friese Poort Leeuwarden, is de Frisian Eco Car een mooi voorbeeld om als beroepsonderwijs bij te dragen aan innovatie in het MKB en de regio Friesland.

Wethouder Isabelle Diks van de gemeente Leeuwarden verrichtte de onthullingshandeling. Volgens haar is deze nieuwe auto goed inzetbaar als duurzaam vervoermiddel in stedelijke gebieden, maar ook in natuurgebieden en in de zorg.

Elektrisch vervoer stimuleren

“Deze bijzondere innovatie wordt toch maar even gedaan bij ROC Friese Poort”, aldus Diks. Volgens haar is het een uitdaging om onderwijs te koppelen aan directe werkgelegenheid. Daartoe is het nodig om een afzetmarkt te organiseren en in gesprek te gaan met marktpartijen. Op deze manier wordt elektrisch vervoer gestimuleerd bij overheid en bedrijven. “Het is namelijk heel bijzonder om in een elektrische auto te rijden”, aldus Diks.

ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam

Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Bekijk HIER de eerste bewegende beelden van de Frisian Eco Car op Autojunk.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.