Ford Mustang
Wordt het een draak van een auto, of een opvallend goed geslaagde ev?

Voor Ford lijkt de Jaguar i-Pace een belangrijk voorbeeld te zijn en dat is een goed uitgangspunt. De Ford die nu door het leven gaat als Mach E zal volledig elektrisch zijn en wordt eind 2020 onthuld. We weten verder nog niet veel over de auto. Behalve dan dat het een vlotte crossover wordt, qua rijgedrag, uiterlijk en prestatieniveau. Om de auto dan gelijk het predicaat Mustang van de jaren ’20 te verlenen, lijkt vooralsnog wat teveel eer.

Een aandrijflijn die veel vermogen levert mag worden verwacht. Het zal mogelijk zijn om te kiezen voor verschillende accupakketten, waarbij een rijbereik tot 500 kilometer haalbaar is. Opladen kan aardig rap, met 150 kW.

De productieversie van de Ford Mach E moet gaan concurreren met de Tesla Model Y. De prijzen van de beide auto’s zullen niet ver uit elkaar liggen. Aardig wat speculatie, het is afwachten wat de productieversie weet waar te maken.

Overigens is er ook bij Ford een vrij aanzienlijk elektrificatieprogramma gaande. Zelfs van de Ford F150 komt er een volledig elektrische uitvoering, hoe lijkt niet echt een verrassing hoe die eruit komt te zien. Als de grille van die pickup dichtgemaakt is, mag dat zo ongeveer het grootste wonder heten. Want de vormgeving van een van de verkoopsuccessen van het merk moet met de grootst mogelijke omzichtigheid worden aangepakt. (Via: thedrive.com)

Beeld: Ford Mustang, gewoon omdat het kan


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.