Ford heeft met de Focus Electric de aanval ingezet op misschien wel zijn grootste concurrent: de Nissan Leaf. Hoewel er geen verbrandingsmotor onder de kap ligt, claimt Ford wel een omgerekend verbruik. En dat komt uit op 42,2 kilometer per liter. Daarnaast is de laadtijd aanzienlijk korter dan de EV uit Japan.

De Focus Electric wordt aangedreven door een elektromotor met 125 pk en 245 Nm aan koppel. Daarmee is een topsnelheid van 136 km/u mogelijk, harder zal de auto niet gaan. De stroom wordt geleverd door een 23 kWh lithium-ion accupakket. Ford heeft nog niet vrijgegeven hoever je daarmee kan komen, volgens geruchten zal dit echter zo rond de 160 km liggen. Vergelijkbaar met de Leaf.

Wat niet vergelijkbaar is met een één van de eerste massageproduceerde EV’s is de laadtijd. Ford claimt de Focus Electric uit te rusten met snellaadtechniek. Hierdoor is de laadtijd aan een 240 Volt-aansluiting drie tot vier uur; de helft van Nissan’s Leaf, zo meldt Ford vol trots in een persbericht.

De elektrische Ford komt volgend jaar bij in de VS mondjesmaat op de markt. Wanneer de productie wordt opgeschroefd krijgen steeds meer staten de elektrische auto uitgeleverd. In 2013 zijn wij aan de beurt en volgt een Europese uitrol. De prijzen in euro’s zijn helaas nog niet bekend, wel liet Ford weten dat de Focus Electric in Amerika $39.995 zal gaan kosten.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Allebei vierzits, vierdeurs etc.

Maar ik ben wel benieuwd wat het verschil is in gewicht?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.