SYNC met MyFord Touch zal zijn Europese debuut maken in de nieuwe Ford Focus Electric, wanneer deze in 2013 naar Europa komt. Het op Microsoft gebaseerde systeem biedt een duidelijk verbeterde spraakgestuurde functionaliteit, mobiele WiFi-connectiviteit en een 8-inch kleurentouchscreen.

“Dit is een opwindende evolutie op het gebied van connectiviteit in de auto, die volgt op de Europese introductie van SYNC in de volledig nieuwe B-MAX dit jaar,” aldus Barb Samardzich, Vice President of Product Development bij Ford Europa.“ SYNC met MyFord Touch en Focus Electric bieden beide geavanceerde technologieën die zijn ontwikkeld om de eigendomservaring voor Ford-klanten verder te optimaliseren – ze vormen een perfecte combinatie.”

Ford SYNC met MyFord Touch is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft en vormt een verdere ontwikkeling van het spraakgestuurde connectiviteitssysteem in de auto, Ford SYNC, dat onlangs in Europa werd geïntroduceerd in de Ford B-MAX. SYNC is reeds ingebouwd in meer dan 4 miljoen auto’s in de Verenigde Staten, en SYNC met MyFord Touch zorgt voor extra mogelijkheden voor globale markten inclusief Europa.

Met behulp van dit systeem kunnen gebruikers veel van de functies van de Focus Electric bedienen door middel van één of een combinatie van de duizenden spraakgestuurde commando’s die door het systeem worden herkend. Deze omvatten negen Europese talen, te weten: Engels, Frans, Spaans, Portugees, Duits, Italiaans, Nederlands, Russisch en Turks. Tevens werd vandaag bekend dat AppLink, een voorziening om smartphone-apps van achter het stuur te bedienen met spraak, wereldwijd zal worden geïntroduceerd als deel van het systeem voor connectiviteit en spraakgestuurde bediening; SYNC.

Ford SYNC met MyFord Touch biedt bestuurders de mogelijkheid om hun handen aan het stuur te houden en hun ogen op de weg gericht, terwijl ze hun smartphone, het in-car audio entertainment- en navigatiesysteem en de klimaatregeling bedienen. Via het systeem kunnen bestuurders met één handeling bestemmingen in het navigatiesysteem invoeren door hardop een volledig bestemmingsadres te noemen, zonder de noodzaak om te reageren op prompts voor plaats, postcode en straat.

De belangrijkste spraakgestuurde commando’s kunnen op elk gewenst moment worden gegeven, waardoor bestuurders op de meest eenvoudige manier toegang krijgen tot een groot aantal spraakgestuurde functies. Klanten kunnen bijvoorbeeld een handsfree telefoongesprek starten met het commando “Bel ”, zonder dat ze eerst het commando “Telefoon” hoeven te geven wanneer het systeem zich in de audio-, navigatie- of een andere modus bevindt.

“Spraakgestuurde activering is een belangrijk element van onze SYNC-systemen”, aldus Jason Johnson, Supervisor for infotainment and connectivity bij Ford of Europe. “Het vereenvoudigt de ervaring voor de klant en vereenvoudigt de spraakgestuurde activering om tot werkelijke voordelen te komen”. SYNC met MyFord Touch biedt bovendien twee USB-poorten, een SD-kaart-ingang en RCA audio/video-ingangen. Dit vormt een aanvulling op de Bluetooth-connectiviteit met mobiele telefoons, waardoor spraakgestuurde activering van telefoonoproepen naar contacten uit het telefoonboek en het spraakgestuurd ophalen van inkomende SMS-berichten mogelijk worden, en aanpasbare, vooraf gedefinieerde antwoorden op SMS-berichten kunnen worden verzonden vanaf compatibele mobiele telefoons door middel van een spraakcommando.

Het systeem kan tevens een mobiele WiFi-hotspot creëren met behulp van een aan Bluetooth gekoppelde, compatibele mobiele telefoon, om een enkel toegangspunt van internetconnectiviteit om te vormen tot een WiFi-broadcast. Daardoor kunnen maximaal vijf internetapparaten worden aangesloten, vergelijkbaar met wat Mercedes kan bieden. Dit uitgebreide systeem is geconfigureerd voor Europese gebruikers, en kan afbeeldingen die zijn geüpload via USB als achtergrond weergeven, en foto’s van contacten tonen voor oproepen. Via het touchscreen kan video worden afgespeeld vanaf aangesloten mediabronnen wanneer de auto stilstaat, en kan de cover art van de aangesloten USB-muziektracks worden weergegeven dankzij een embedded Gracenote muziekbibliotheek.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.