Het duurt nog even voordat de volledig elektrische Focus op de Europese Markt verschijnt, in Amerika zal zijn introductie al veel sneller plaatsen. Wellicht dit jaar nog. Vandaag is bekend geworden wat de vanafprijs van deze EV zal worden.

Omgerekend kost de elektrische Focus iets minder dan 30.000 euro. In Amerika betekent dat ‘ie dus duurder is dan een Nissan Leaf, maar tegelijkertijd ook ietwat vooruitstrevender op het gebied van accu’s. De Ford heeft een geavanceerd systeem om de temperatuur van de lithium-ion accu’s te regelen, bij de Leaf ontbreekt zulks.

De Focus Electric wordt aangedreven door een elektromotor met 125 pk en 245 Nm aan koppel. Daarmee is een topsnelheid van 136 km/u mogelijk, harder zal de auto niet gaan. De stroom wordt geleverd door een 23 kWh lithium-ion accupakket. Ford heeft nog niet vrijgegeven hoever je daarmee kan komen, volgens geruchten zal dit echter zo rond de 160 km liggen. Vergelijkbaar met de Leaf.

Het opladen van de batterijen kan met de speciale 240 Volt-lader in 3 รก 4 uur. Vergelijkbare EV’s doen dit nog steeds in zes tot acht uur, snelladers niet meegerekend. Voor de Focus Electric is een serie apps ontwikkeld voor verschillende platformen zodat je up-to-date kan blijven over onder meer de acculading en op afstand een aantal functies kan bedienen. Op de microsite van de elektrische Ford is daarover meer informatie te vinden.

Een Europese introductie staat gepland voor 2013, dus het zal nog even duren voordat we een Nederlandse prijs hebben van de Focus Electric.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.