Elektrische Ferrari? Dat duurt nog wel even
Geduld is een schone zaak zeggen ze dan.

De conventionele autofabrikanten gaan richting de elektrische auto. Hoe zit dat eigenlijk met de exclusieve automakers? Uit de koker van Ferrari hoeven we voorlopig nog niets te verwachten. Tegenover Reuters doet Ferrari-topman Louis Camilleri een boekje open.

De topman stelt dat Ferrari pas na 2025 met een volledig elektrisch auto gaat komen. Dat is nog ruim vijf jaar van ons verwijderd. In de tussentijd kunnen we wel hybride technologie van de Italianen verwachten. De LaFerrari uit 2013 was de eerste Ferrari voor op de straat met hybride techniek aan boord. Ook de dit jaar geïntroduceerde F8 Tributo heeft hybride technologie aan boord.

Camilleri zegt dat het nog zolang duurt omdat de techniek naar zijn mening nog niet zover is. De actieradius en de laadsnelheid zitten nog niet op een niveau dat bij Ferrari past. Vermoedelijk wil de topman een serieus alternatief presenteren op de benzineauto’s van dat merk. Dat alternatief gaan we de komende vijf jaar in elk geval niet van Ferrari zien.

In het verleden communiceerde de Italiaanse automaker dat men eind 2022 een elektrische auto realistisch zou zijn. Nu blijkt dat de plannen nog een tijdje worden opgeschoven.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.