Elektrische Cupra Born gaat los in -30 graden Celsius

Je overdrijft niet door te zeggen dat de Cupra Born in ijskoude omstandigheden wordt getest.

Nederland is een makkie als het gaat om wat wij van een auto vragen. Het is niet extreem warm, niet extreem koud en we hebben ook geen bergen. De ideale omstandigheden voor een elektrische auto. Natuurlijk worden EV’s overal op de wereld verkocht en daarom moeten ze voldoen aan de meest extreme omstandigheden. In het geval van Cupra hebben ze de nieuwe Born getest in zelfs omstandigheden van -30 graden Celsius.

In totaal werden er meer dan duizend tests met de Cupra Born ondernomen. Het gaat volgens het Spaanse merk om zo’n 30.000 testkilometers. Doelstelling is om te kijken of de Born inderdaad onder alle omstandigheden optimaal weet te presteren. Op een aantal spyshots van een gecamoufleerde Born krijg je te zien wat de elektrische auto zoal te verduren krijgt.

Het wachten op de Cupra Born is bijna voorbij. Over minder dan een maand zal de officiĆ«le onthulling plaatsvinden van het productiemodel. Tot nu toe was de auto alleen bekend als concept, onder de naam Seat El Born. Later is besloten de auto niet onder de Seat-naam op de markt te brengen, maar exclusief als Cupra. Ook is de ‘El’ naam vervallen en is alleen Born nog over. In mei weten we meer over de Cupra Born.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.