In auto’s van redelijk formaat lijkt de plug-in hybride het de komende jaren te winnen van de volledig elektrische auto’s. Maar is er voor eenpersoons stadsvoertuigen wel een glansrijke toekomst weggelegd?

Eenzitter
Op de Autosalon van Genève presenteerde het Duitse Innocative Mobility Automobile (IMA) de Colibri. Een eenzitter met het formaat van de Renault Twizy, maar wellicht is een vergelijk met de toekomstgerichte Toyota i-Road een betere. De stads-EV onderscheid zich van anderen door een langere levensduur voor de batterij van 6,5 kWh te garanderen. De accu zou zo’n 2.000 laadcycli meegaan, wat neerkomt op ongeveer 220.000 kilometer of acht jaar.

9,9 tellen
De Colibri EV heeft een topsnelheid van 120 km/u en de range is volgens IMA 110 km. De sprint naar de honderd km/u is voor een kleine EV gerust snel te noemen, want dat geschiedt in slechts 9,9 seconden. Ook zou de EV geleverd worden met zaken als airconditioning en wordt er aan een Sport-uitvoering gewerkt. Verder beschikt hij over vleugeldeuren.

Colibri-EV-elektrisch

Innocative Mobility Automobile (IMA) wil in 2014 beginnen met het aannemen van orders. Eerste uitleveringen aan klanten zouden dan in 2015 moeten beginnen. Ze hebben grootse plannen, want het Duitse bedrijf meent dat er een afzetmarkt is van 50.000 Colibri’s per jaar, vooral omdat ze hun pijlen op huurvloten richten. In verwachtte verkoopaantallen zijn ze iets realistischer: 17.000 stuks per jaar. De vanafprijzen zullen bij 10.000 beginnen.

UPDATE 08-12-2013: De marktintroductie is van 2014 uitgesteld tot 2015.
Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Is een tweepersoons Twizy niet vanaf iets van een 8000 euro? Waarschijnlijk de 50km/h variant, maar toch…

Dit is wel een leuk ding, geen accu-abbo erbovenop. dan is het zeker zeer goed.

@Esprit_de_Flandre: Dat is de 80km/h versie, heb er voor het eerst 1 gezien, zeer wat details en materiaal vind ik zwak uitgevoerd/kan veel aan verbeterd worden nog. Maar het werkt wel.

Dit soort auto’s zijn best interessant als shuttle vanaf een treinstation, lijkt me wel leuk!

7600 +/- voor de twizzy 75

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.