Op de Mondial de l’Automobile in Parijs stelt Citroën er de concept-car DS3 Electrum tentoon die kan rekenen op de Full Electric-technologie van het merk. De technische oplossing aan boord van deze ‘elektriserende’ stadswagen (2×65 kW) verzekert een dynamisme dat volledig in lijn ligt met dat van de Citroën DS3.

De wagen rijdt volledig emissievrij en zou een actieradius van 120 km -getest volgens de Europese cyclus- kennen en biedt de inzittenden volgens het merk een uitzonderlijk comfortniveau (geen decibellawaai). De DS3 Electrum zou aantonen dat volledig elektrisch rijden niet ten koste gaat van rijplezier en rijsensaties en dat milieuvriendelijkheid niet noodzakelijk synoniem is met monotonie.

De grote vernieuwing in de elektrische aandrijving van de DS3 Electrum schuilt in zijn architectuur. Die is immers niet intrusief. Dankzij de 2 elektrische systemen van 65 kW op de voortrein, gaat er aan boord van de DS3 geen ruimte verloren (koffer en interieur). Zo wordt het mogelijk om bestaande thermische voertuigen te elektrificeren. Dit systeem wordt aangevuld door een Panasonic-lithium-ionbatterij van 17,5 kWh en een herlaadstekker. Die bevindt zich onder de klassieke brandstofklep en kan worden aangesloten op een snellaadpaal (80 % in 30 min.).

Er zijn nog geen afbeeldingen van de Citroën DS3 Electrum vrijgegeven. Daarvoor is het wachten op de start van de Parijse autoshow eind september.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.