Pitpoint ev-lader met lijnbus
De elektrische lijnbus wordt de norm in het openbaar vervoer. Dus dit type bus verschijnt in grote aantallen op de weg bij verschillende vervoerders.

In Eindhoven rijden de elektrische lijnbussen al, in Amsterdam en omgeving ook, om twee voorbeelden te noemen. Vanaf volgende week is Noord-Holland Noord aan de beurt. Daar neemt vervoerder Connexxion een groot aantal elektrische bussen in gebruik, die worden geleverd door de Chinese busfabrikant BYD. De bussen gaan rijden in Alkmaar, Hoorn, Den Helder en omgeving. De concessie voor het openbaar vervoer is in die regio de komende tien jaar in handen van Connexxion.

Uiteraard moet al die bussen ook weer worden opgeladen. Het bedrijf Pitpoint, waarmee Connnexxion al samenwerkt voor de levering van groengas, is verantwoordelijk voor de laadoplossing. Uiteraard zijn laadpunten in ruime aantallen aanwezig op de laadpleinen bij de verschillende busdepots. In Hoorn zijn het er 26, in Alkmaar 54 en in Den Helder een bescheiden vijf laadpunten. Genoeg om de bussen ruim kilometers te kunnen laten maken.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

HEHE eindelijk had het er laatst nog over wanneer worden die stinkbussen vervangen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.