Proterra bus
Het Amerikaanse National Renewable Energy Laboratory (NREL) onderzocht twaalf elektrische bussen en diverse bussen die rijden op aardgas. Dit was hun conclussie.

De elektrische vervoersbussen werden beschikbaar gesteld door Foothill Transit uit Californië. Het gaat hier om e-bussen van Proterra. Een Amerikaanse EV-bus fabrikant die momenteel sterke concurrentie ervaart van het Chinese BYD. Het is echter onbekend welke type CNG-bus werd gebruikt voor het onderzoek.

Green Car Congress schrijft dat NREL concludeerde dat de elektrische bussen tot vier maal toe zuiniger rijden dan een CNG-bus. De Proterra-bussen verbruikten gemiddeld 2,15 kilowattuur per 1,6 kilometer. Dat komt volgens het onderzoek neer op 17,5 mijl per gallon (diesel). CNG-bussen doen 4,5 mijl per gallon. Ook qua betrouwbaarheid en onderhoud scoorden de elektrische bussen een stuk beter. Foothill Transit is tevreden met de uitkomst van het onderzoek en heeft al aangegeven nieuwe EV-bussen toe te voegen aan de huidige vloot.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.