In Californië heeft EV West, een bedrijf dat zich specialiseert in de ombouw naar elektrische auto’s, zich voor de Pikes Peak-bergrace ingeschreven. Uiteraard met een EV, en niet de minste. Ze gaan de strijd aan met een 420 pk sterke E36 M3 uit 1995.

Hiermee wordt het aantal deelnemers met een elektrisch voertuig weer wat verder uitgebreid, aangezien Mitsubishi en Team APEV ook aan de startlijn zullen verschijnen met elektrische racers.

EV West maakt gebruik van een DC elektromotor die afkomstig is van NetGain, en gelimiteerd is tot ongeveer 420 pk. In een later stadiumkan dit getal volgens de makers zelfs nog hoger uitvallen, het is immers maar net hoe ze de afstelling regelen.

In aanloop naar de race in Colorado zal het team meer informatie bekend maken. En wie op de hoogte wil blijven over de vorderingen kan dat doen via hun facebookpagina.

Ze hebben alvast een teaser vrijgegeven van de krachtige BMW M3 waarin te zien is dat het een prima driftauto blijkt na de ombouw van ICE naar elektrisch. Bekijk deze video op Autojunk.nl.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.