M4 GTS
De grote vraag is: wanneer.

Donderdag kon je lezen dat Mercedes-AMG de groene kant opgaat. Andere performance labels van merken zitten ook niet stil, blijkt uit dit nieuwtje. Het team van AutoExpress raakte op de Autoshow van Detroit in gesprek met BMW over de groene toekomst van BMW M.

Hieruit kwam naar voren dat ook de M-modellen van BMW uiteindelijk de groen kant zullen opgaan. Voordat BMW M zich gaat bemoeien met volledige elektrische auto’s zijn eerst de hybride modellen aan de beurt. Waar de reguliere hybride-BMW’s zijn ontwikkeld om zo zuinig mogelijk te rijden, gaat BMW M met de hybride techniek aan de slag om extra vermogen en performance te realiseren.

Extra kracht is simpel voorhanden dankzij de directe power van de batterij. Dit zie je terug bij elektrische auto’s zoals de Tesla Model S en Model X, die in no-time een sprintje naar de honderd kilometer per uur kunnen trekken. Vooral het gewicht zal voor BMW M een uitdaging worden. Batterijen wegen veel en hebben grote invloed op het sportieve rijgedrag. Aan BMW M de taak om uit te vogelen hoe ze deze combinatie tóch kunnen omzetten in rijplezier om je vingers bij af te likken.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.