Komt BMW dan eindelijk met een waarlijke concurrent van de Tesla Model 3?

Een gebrek aan overtuiging lijkt een inleiding op een trieste lotsbestemming te zijn. BMW was er vroeg bij met de i3 en heeft sindsdien nauwelijks werk gemaakt van elektrische auto’s, het maken van keuzes werd lang uitgesteld. Nu komen er steeds meer elektrische auto’s van BMW, in een enkel geval controversieel, veel vaker aardig gemiddeld.

Vanzelfsprekend is de BMW 3-serie nog altijd het volumemodel. Ook van die auto wordt een elektrische variant verwacht, die staat voor het jaar 2022 op de planning. De ontwikkeling is gaande, het stadium van fijnslijperij zou zijn bereikt. Er wordt een aandrijflijn met een vermogen van 190 kW (258 pk) in het vooruitzicht gesteld, accupakketten hebben een capaciteit van 60 kWh en 74 kWh. Het is voldoende, maar op generlei wijze zijn het waarden om steil van achterover te slaan. De naamgeving van de auto is een interessante, aangezien i3 al lang en breed in gebruik is. Wellicht dat de aanduiding Compact terugkeert?

Eerst is het de beurt aan de BMW i4, een afgeleide van de 4-serie. Die auto krijgt een aandrijflijn met een vermogen van 390 kW (530 pk) en een rijbereik van naar verwachting 600 kilometer. De i4 de aansprekende auto, de elektrische Dreier ietwat sober, zo zijn de rollen verdeeld. (Via: ecomento.de)

Beeld: het (deels) elektrische modelaanbod van BMW


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.