Bentley Mulsanne Speed
Zijdezacht, geruisloos zoeven? Dromen mag. Ook Bentley ontkomt niet aan de introductie van elektrische modellen.

De eerstvolgende generatie van gekende directielimousines als de Mercedes-Benz S-klasse en Jaguar XJ is volledig elektrisch. Het duurt niet lang voordat een klasse hoger elektrische aandrijving definitief haar intrede doet. Al tijden wordt gefluisterd dat een Rolls Royce met elektrische aandrijving op komst is, ook over Bentley doen dergelijke geruchten de ronde.

De Bentley EXP 12 Speed 6e – wie verzint die namen – is een voorbode, een elektrische Mulsanne wordt vermoed. Hoe het er echt voor staat wordt uit de doeken gedaan door Adrian Hallmark, topman van Bentley.

Het blijkt nodig om enig geduld te betrachten. Pas in 2025 is het mogelijk om een geloofwaardige, elektrische Bentley te laten debuteren. Door Hallmark worden geen uitspraken gedaan of dat een model is dat tevens verkrijgbaar is met andere aandrijflijnen. In ieder geval is het onontkoombaar dat bij het ontwerp rekening gehouden wordt met elektrische aandrijving, het is immers zaak om het accupakket fatsoenlijk weg te werken. Het behoeft geen uitleg dat een Bentley een accupakket van een zekere omvang behoort te hebben, zodat actieradiusangst niet aan de orde is. Overigens wordt overwogen om te werken met solid state-accupakketten, vanwege het geringere gewicht vergeleken met lithium ion-accupakketten. Het zou verder logisch zijn als de keuze valt op het Premium Platform Electric (PPE). Dat recent ontwikkelde platform, speciaal voor elektrische aandrijving, wordt gebruikt door Audi en Porsche, merken met aanzien die eveneens deel uitmaken van de Volkswagen Groep.

Het is een open einde, want het is ongewis hoe de Bentley van de jaren twintig-twintig eruit gaat zien. Misschien wordt het een statige limousine, met een zweem van sportiviteit, vergelijkbaar met de Bentley Arnage van weleer? (Via: autonews.com)

Beeld: Bentley Mulsanne Speed


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.