I-PACE
De cijfers van het eerste halfjaar zijn bekend.

Het gaat goed met de verkoop van elektrische auto’s in Europa. Eerder dit jaar werd dit al duidelijk en ook de halfjaar cijfers laten dit zien. De datagoeroe’s bij JATO Dynamics hebben laten weten dat de verkoop in Europa in het eerste halfjaar met 31 procent is toegenomen in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden. De cijfers representeren zowel hybride als volledige elektrische auto’s.

450.200 nieuwe elektrische auto’s werden aan de Europese man gebracht in de eerste zes maanden van 2018. De cijfers zijn gebaseerd op 27 Europese landen. Met dit aantal zijn de (deels) elektrische auto’s goed voor een aandeel van 5,4 procent. Een mooie stijging, want in dezelfde periode vorig jaar sprak men nog over 4,3 procent. De Mitsubishi Outlander PHEV is nog steeds Europa’s geliefde plug-in hybride. De Nissan Leaf is de favoriet onder de volledig elektrische autos en de Toyota Yaris Hybrid is de populairste hybride zonder stekker.

Van de Mitsubishi Outlander PHEV werden in het eerste halfjaar 9.244 exemplaren verkocht en van de Yaris Hybrid 61.500 exemplaren. Ons land representeert een stijging van maar liefst 142 procent. Dit heeft vooral te maken met de bijtelling die gaat aflopen op duurdere elektrische auto’s. Dit jaar zal er bijvoorbeeld een run ontstaan op auto’s als de Tesla Model S, de Model X en de Jaguar I-PACE. De dure elektrische auto’s vallen volgend jaar niet meer in de voordeligste bijtellingscategorie.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.