LG Chem
De partijen zijn een samenwerking aangegaan.

De lithium-ion accu’s van de toekomstige modellen van Faraday Future zullen afkomstig zijn van LG Chem. Beide bedrijven gaan daarnaast kijken naar de mogelijkheden om de techniek omtrent accu’s verder te ontwikkelen. Samen willen ze een batterij ontwikkelen die ’s werelds hoogste energiedichtheid in een productieauto moet garanderen.

LG Chem is al jaren nauw betrokken bij de autoindustrie. Het bedrijf levert batterijen aan meer dan 20 autofabrikanten. Faraday Future wist te verrassen met de bijzondere FFZero1 concept. De autofabrikant van elektrische auto’s maakten vervolgens interessante toekomstplannen bekend, waaronder de bouw van een productiefaciliteit die enigszins vergelijkbaar is met Tesla’s Gigafactory.

Het Amerikaanse autobedrijf uit Californië moet ‘de volgende Tesla’ worden. Er werken voormalige medewerkers van onder andere BMW, Ferrari, GM, Lamborghini, Land Rover, SpaceX, en Tesla bij Faraday Future. Aan kennis is er dus geen gebrek bij de nieuwe autofabrikant. De naam van het merk verwijst naar Michael Faraday, de uitvinder van de elektromotor.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.