Vanaf nu is het in Nederland mogelijk om elektrische auto’s te laten rijden op zelf opgewekte zonnestroom. Een samenwerking tussen zonne-energiebedrijf de Zonnefabriek en The New Motion maakt dit mogelijk. het gaat om een combinatie tussen het laten monteren van zonnepanelen die worden gekoppeld aan een loloo-oplaadpunt. Vandaag wordt de allereerste loloo geplaatst die zijn energie uit zonnepanelen haalt.

Zowel het zelf energie opwekken met zonnepanelen als het elektrisch rijden zitten in de lift. Steeds meer mensen willen niet afhankelijk zijn van de almaar stijgende stroom- en benzineprijzen en kiezen voor een betaalbaar en schoon alternatief. Tot voor kort was een zonnesysteem nog prijzig en waren er nog maar weinig verschillende modellen elektrische auto’s. Hierin is verandering gekomen: steeds meer automerken brengen elektrisch modellen op de markt en de prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk gedaald.

Voor zowel de Zonnefabriek als voor The New Motion is het een logische stap om de handen ineen te slaan. Beide partijen geloven in de revolutie van elektrisch rijden gecombineerd met decentraal opgewekte zonne-energie. Immers: niets mooier dan zonnepanelen die er voor zorgen dat je nooit meer dure benzine hoeft te tanken!

Rekenvoorbeeld terugverdientijd zonnepanelen
Gemiddeld rijdt een auto in Nederland zo’n 14.000 km. Hiervoor is dus (14.000/5=) 2,800 kWh of (14.000/18=) 778 liter benzine nodig. Dit betekent (2000 x 0,23=) 460 euro stroom of (778 x 1,65=) 1284 euro aan benzine. Met 10 zonnepanelen van 230 Wp, wekt u jaarlijks 2000 kWh aan groene elektriciteit op waarmee u 14.000 km kan rijden.

Een dergelijk systeem van 10 panelen kost inclusief installatie zo’n € 6.500. Dit betekent dat u door elektrisch te rijden uw installatie binnen (6500/1284=) 5,1 jaar terugverdiend heeft. Hierin is de stijging van de elektriciteitsprijs niet meegerekend. Hoogstwaarschijnlijk zult u de zonnepanelen dus nog sneller terugverdienen. Zonnepanelen gaan 30 jaar mee.

Deze post is ontstaan met behulp van www.topautoverzekeringvergelijken.nl, de plek om autoverzekeringen te vergelijken.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Super initiatief! Wat is er nou mooier dan onafhankelijk te zijn? Geen slaafje van een olie maatschappij maar zelf voor de energie van je auto te zorgen?

Juist, dit is een stap in de goede richting!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.