Het moge wel duidelijk zijn dat de hoofdstad van China kampt met een regelrecht auto-overschot. De overlast die hiermee gepaard gaat is niet alleen merkbaar in extreme files en verkeersopstoppingen, ook de smog die hierdoor ontstaat zorgt dikwijls voor problemen. Eerder deze week werden er nog talloze vluchten geschrapt vanwege smog die als ‘gevaarlijk’ werd bestempeld. De overheid wil dit tegengaan, en een stap die gezet wordt is het uitrusten van tankstations met oplaadmogelijkheden voor EV’s.

In 2011 is er flink op de rem getrapt door de lokale overheid in China voor wat betreft de autoverkopen. Maandelijks mochten er nog maar 20.000 auto’s bijkomen, en tegelijkertijd willen ze de markt voor schonere auto’s stimuleren. Hybrides en elektrische auto’s krijgen ‘voorrang’. Die worden in Peking en Shanghai namelijk vrijgesteld van de nummerplaten-loterij.

Tankstations worden er nu massaal uitgerust met oplaadvoorzieningen voor elektrische auto’s en plug-in hybrides. Daarnaast worden er in de komende 5 รก 10 jaar 1.310 tankstations bijgebouwd in de Chinese hoofdstad om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. En ook deze pompen worden allemaal uitgerust met oplaadpalen. Het lijkt erop dat er eindelijk een fatsoenlijke infrastructuur van laadmogelijkheden zal ontstaan in de miljoenenstad.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.