Nissan Leaf in het wit
Er worden erg veel elektrische auto’s verkocht in Noorwegen. Maar wat is eigenlijk het marktaandeel en is dat voldoende?

Als er een Europees land mag worden genoemd waar elektrisch rijden een groot succes is, dan is het wel Noorwegen. Dat zijn geen bakerpraatjes, in het welvarende Scandinavische land worden echt erg veel elektrische auto’s verkocht. In 2018 had liefst een derde van alle verkochte auto’s een elektrische aandrijflijn. Voor de duidelijkheid, plugin-hybrides tellen niet mee, aangezien dit gaat uitsluitend over auto’s met volledig elektrische aandrijving gaat.

Toch is er nog een weg te gaan, in 2025 moeten alle verkochte auto’s in Noorwegen vrij van uitstoot zijn. Het is de komende jaren cruciaal dat iedereen die dat wil de beschikking krijgt over een oplaadmogelijkheid. Ook moet uiteraard de verkrijgbaarheid van elektrische auto’s in orde zijn, nu loopt de levertijd van bepaalde auto’s aardig op.

In totaal zijn er het voorbije jaar 46.092 volledig elektrische auto’s verkocht in Noorwegen. De Nissan Leaf was het meest populair, maar ook BMW, Volkswagen en Tesla deden goede zaken. (Via: reuters.com)

Beeld: Nissan Leaf


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.