Vormen al die stillere auto’s op de weg een gevaar op de weg?

Elektrische auto’s brengen een nieuwe ontwikkeling met zich mee. Door het ontbreken van een verbrandingsmotor zijn ze een stuk stiller. Vanwege wetgeving moeten EV’s wel een geluid maken. Dit om te voorkomen dat omstanders potentieel helemaal niks horen aankomen. Zeker op lage snelheden kan een elektrische auto geruisloos zijn. Je hoort immers pas op hogere snelheden afrolgeluiden van de banden.

Volgens Trend-Rx en Automotive Insiders is het zo dat elektrische auto’s juist voor meer zwaargewonden gaan zorgen. Deze partij heeft een onderzoek gedaan en schat dat we tegen 2030 rekening moeten houden met 1.400 extra zwaargewonden in het verkeer. Een zorgwekkende prognose, want overheden willen het verkeersdoden juist drastisch naar beneden krijgen. Het streven is 0 verkeersdoden tegen 2050.

Voor het onderzoek gaat men er vanuit dat er in 2030 zo’n 2,38 miljoen elektrische auto’s in ons land rijden. Het zou erop neerkomen dat de schadegevallen met 11 procent toenemen in vergelijking met een ICE-auto.

Voorlopig is het een theoretisch onderzoek en een uitgesproken verwachting. De tijd zal het leren of we de komende jaren inderdaad meer schadegevallen gaan krijgen door de komst van elektrische auto’s. (via AMweb)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het blijft apart al die berichtjes. Het lijkt wel een wedstrijd wie er de meeste nadelen van elektrisch rijden kan verzinnen, of ze ook steekhouden maakt niet uit.
Eerder las ik een ander verhaal waarin ook gezegd werd dat er meer dodelijke slachtoffers gaan vallen puur omdat elektrische auto’s zwaarder zijn.
Dat uit onderzoek blijkt dat er juist veel minder ongelukken mee gebeuren vermeldt men niet… Hoe komen ze hier dan bij ?

Geluid geloof ik ook niet in, ik heb inmiddels behoorlijk wat ervaring met elektrisch motorrijden en dat gezegde over die loud pipes dat niemand correct kan spellen is echt onzin. Ik rijd dus met een redelijk stille motor en in het verkeer maakt dat echt helemaal niets uit qua opgemerkt worden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.