fabriekDe conventionele motor is een uitstervend ras.

Elmar Degenhart, CEO bij Continental, zegt dat hij niet weet of de komst van de elektrische auto positief of negatief is voor de autoindustrie als het gaat om banen. De productie van conventionele verbrandingsmotoren zal uiteindelijk teruglopen en dus lijkt een omscholing noodzakelijk voor mensen die actief zijn in deze industrie.

‘Productiebanen zullen minder nodig zijn’, aldus Degenhart tegenover Welt am Sonntag. Aan de andere kant creĆ«ert de elektrische auto nieuwe banen op andere gebieden. Denk aan de complexe elektromotoren en de batterijen. Daarnaast zijn er overal op de wereld laadstations nodig en krijgt de infrastructuur een nieuwe impuls. Op grote schaal zorgt de elektrische auto dus wel degelijk voor een revolutie op de arbeidsmarkt met veel nieuwe mogelijkheden.

Degenhart denkt dat de elektrische auto straks de nieuwe norm wordt. Naast de emissievrije auto is ook autonoom rijden bezig met een opmars. Deze twee nieuwe technologieƫn zullen in de nabije toekomst onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. (via Reuters)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.