Audi Q8
Dat heeft topman Ulrich Hackenberg tijdens een jaarlijkse persconferentie bekend gemaakt.

Audi wil de ervaringen die het opdoet met de ontwikkeling en productie van de R8 e-tron gebruikken om een volledig elektrische suv te ontwikkelen met een bereik van meer dan 500 kilometer dankzij een 37 Ah-accu. Deze Q8 wordt nog boven de toch al niet kleine Q7 gepositioneerd, zo gaan de geruchten. Maar ook de naam Q6 gaat rond. Wel zal de SUV van hetzelfde modulaire MBL2-platform gebruik maken, al wordt hij enkel als elektrische auto ontwikkeld. Momenteel is Audi nog redelijk schaars met informatie en beeld -de schimmige afbeelding hierboven is alles wat Audi tot nu toe van de Q8 laat zien- maar ze beloofden wel dat we binnenkort meer over de Q6/Q8 te horen gaan krijgen. Wat we al wel weten is dat de Tesla Model X stevige concurrentie gaat krijgen…


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vreemd verhaal. De Q-serie heeft toch altijd een oneven nummer? Q9 zou dan logischer zijn.

@autoblogger: Ik vind het vooral wrang dat ze een elektrische auto de naam geven van een tankstation…

@autoblogger: Misschien wordt het wel zo’n -haha- off road coupĂ©…

Tesla kan met een 85 Kwh accu een range halen van 450 km en Audi of de journalist die dit artikel schrijft beweert doodleuk dat je met een 37 Kwh accu een range kan krijgen van meer dan 500 km.
Denk na voor je wat onzinnigs schrijft.

@kobus1967: zie nu mijn fout 37 ah en geen 37 Kwh.

@kobus1967: Je bent me voor. Er vanuit gaande dat Audi vergelijkbare accu’s gebruikt als in de nieuwe R8 e-tron (92 KWh), dan zou het systeem werken op zo’n 2500 volt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.