Het gaat om een typische, gele schoolbus, van het Chinese bedrijf BYD.

Opnieuw een vervoermiddel dat prima valt te elektrificeren. De schoolbus. Vaak worden korte afstanden afgelegd in een schier eindeloos ritme van stoppen en optrekken.

BYD komt uit China en is een specialist in elektrische aandrijving. Het bedrijf begon ooit als batterijleverancier. De schoolbus die wordt gepresenteerd heeft een typisch uiterlijk. Geel met een aantal zwarte, horizontale stroken. De neus die veel van deze bussen kenmerkt is overbodig en dus niet aanwezig.

Er moet nog veel over de specificaties bekend worden gemaakt. De lengte loopt uiteen van 10,7 tot 12,2 meter. Het rijbreik komt uit op maximaal 250 kilometer (155 mijl). Er is plaats voor maximaal 84 inzittenden.

De bus kan bidirectioneel opladen. BYD schetst een toekomst waarin de bus het klaslokaal van stroom voorziet, zodat maximaal geprofiteerd kan worden van het daltarief op de stroommarkt.

Verder zit het qua veiligheid wel snor. De chauffeur heeft een batterij camera’s om het overzicht te kunnen bewaren en een Predictive Stop Arm laat de passagiers wachten met oversteken wanneer verkeer wordt opgemerkt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.