Nissan GT-R
Kunnen we dan toch een elektrische Nissan GT-R gaan verwachten?

De geruchten hebben altijd wel in de lucht gehangen, maar keiharde bewijzen waren er nog niet. Chef Gareth Dunsmore, hoofd van de elektrische ontwikkeling bij Nissan Europa, zegt in een gesprek met TopGear dat hij wel een groene GT-R ziet zitten.

De reden dat er nu nog geen elektrische GT-R bestaat, is omdat Nissan er niet zo mee bezig is. Het merk legt de focus op elektrische auto’s als de Leaf. Een groene performance Nissan is op dit moment niet aan de orde.

Wel is het mogelijk dat de volgende generatie GT-R een hybride constructie gaat krijgen, of wellicht zelfs een volledige elektrische variant. De Japanse autofabrikant kennende, zal de auto doorontwikkeld moeten zijn tot in de diepste details voordat het grote publiek ermee kennis gaat maken. De GT-R badge heeft een belangrijke geschiedenis en failure is not an option.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik ga dit een naam geven. Ik noem het “het Tesla effect”.

Al die fabrikanten die al die jaren hebben zitten snurken en high-performance EV’s maar onzin vonden, voelen hun verkopen in bepaalde marktsegmenten nu teruglopen vanwege Tesla. Dat is al een tijdje aan de gang en nu krijgen bepaalde managers het op hun heupen. Je ziet het bij de grote duitse drie (alhoewel…) en je het ziet het bij Porsche. De concepten en beloften schieten als paddestoelen uit de grond.

Fazit: It is happening. Dit is precies wat Elon Musk wil.

Ja en dan kondigen ze aan dat ze over 4 jaar met een auto komen die de specificaties van een 2015 Tesla heeft en intussen gaat Tesla verder.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.