Vliegen
Het lijkt een droom, maar elektrisch vliegen is niet meer zo heel ver weg.

Volgens dr. Frank Anton van Siemens eAircraft zijn de eerste hybride vliegtuigen al in 2030 in gebruik. Het gaat hier niet om volledige elektrische vliegtuigen, maar om kisten die voor een deel afhankelijk zijn van conventionele brandstoffen.

De vliegtuigen bieden plaats aan 100 passagiers. In 2035 moet de capaciteit zijn verhoogd naar 200 passagiers, aldus de zegsman gisteren op het Airports Going Green Congres op Schiphol. Om klimaatdoelstellingen te bereiken is een verduurzaming van de luchtvaart noodzakelijk. Net als de autoindustrie moeten vliegtuigen in de toekomst minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen.

Elektrische vliegtuigen bieden niet alleen milieutechnisch een voordeel, maar het vliegcomfort zal ook hierdoor toenemen. Het vliegende vervoersmiddel maakt minder herrie wat zowel voor luchthavens als voor passagiers een verademing zal zijn. Volgens Luchtvaartexpert Joris Melkert van de TU Delft is de kans wel aanwezig dat een elektrische vlucht mogelijk duurder zal zijn dan een passagiersvlucht met een regulier toestel. (via De Telegraaf)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.