Model S
En dit zou de schuld zijn van de overheid.

Elektrisch rijden wordt niet populair in Nederland. Dat ligt voor een groot deel aan de overheid, vinden onder andere de ANWB en Stichting Natuur en Milieu. Minister Henk Kamp trok onlangs de knip en daar zijn de organisaties niet blij mee. Volgens hen is subsidie een must om elektrisch rijden aantrekkelijk te maken voor de consument.

In buurland Duitsland is dit jaar wel een subsidiemaatregel van kracht gegaan. Cijfers hebben aangetoond dat de EV-verkoop hierdoor een boost heeft gekregen. Sinds 1 juli krijgen Duitsers een aanschafpremie op een emissievrije auto. Het gaat om een korting van zo’n 4.000 euro. Cijfers op de lange termijn moeten aantonen of de subsidie daadwerkelijk heeft bijgedragen aan een positieve boost met betrekking tot de verkoop van elektrische auto’s.

Volgens Maarten van Biezen van Natuur en Milieu moet de overheid juist nu ‘meehelpen’. Elektrische auto’s zullen in de toekomst goedkoper worden, maar dat is op dit moment nog niet aan de orde aangezien de techniek vrij nieuw is. Om in deze huidige periode toch meer consumenten aan elektrisch rijden te koppelen zijn subsidies noodzakelijk, aldus de organisaties.

Foto via Autojunk


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Een belasting voordeeltje of wat dan ook bij aanschaf mag van mij best. Maar er moeten geen enorme subsidies komen, de automarkt word al in allerlei bochten geduwd.

Pas volgend jaar komen de enigszins betaalbare elektrische auto’s op de markt, nog even wachten dus

Wat een raar artikel. ‘Minister Henk Kamp trok onlangs de knip en daar zijn de organisaties niet blij mee.’ Ik zou toch verwachten dat die organisaties hier wel blij mee zouden zijn. Volgens mij is het verkeerd geformuleerd. En laten we vooral niet doen alsof Duitsland royalere subsidies op elektrische auto’s geeft dan Nederland. Die 4000 euro valt in het niet bij de optelsom van voordelen die de Nederlandse Tesla koper krijgt en heeft gekregen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.