Bentley
De Britse autofabrikant denkt er over na om een pure elektrische auto te bouwen.

De enige SUV van het merk, de Bentayga, zal in de nabije toekomst als plug-in hybride te bestellen zijn. Dit is echter niet genoeg. Bentley zou zich focussen op een volledig elektrisch model, zegt designchef van het merk, Stefan Siellaf tegenover Autocar.

Het is nog niet zeker of het model er daadwerkelijk zal komen. Volgens Siellaf ligt het idee op tafel en zullen er besprekingen volgen. Hoofd van de afdeling verkoop bij Bentley, Kevin Rose, reageert afwachtend. Volgens hem is de huidige techniek nog niet ver genoeg. De Britten kijken ook naar de input van diens eigen klanten. Wanneer er genoeg vraag is naar een volledig elektrische Bentley, zal de prioriteit hoger komen te liggen.

Tot slot zegt Bentley CEO Wolfgang Durheimer dat alle modellen van Bentley in de toekomst een plug-in hybride optie zullen krijgen. Het belang van de komst van een elektrische auto ligt op dit moment nog laag bij de autofabrikant.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Logisch, de gemiddelde bentley koper heeft ook idd nul interesse in milieu, luchtvervuiling, andermans gezondheid, of klimaatverandering.

@fit4fun: Ik denk dat ik helaas met je eens ben. Ik verwacht echter dat zodra “de markt” er om gaat vragen Bentley, achter de massa aan gaat huppelen en dingen gaat roepen over vergroening duurzaamheid en noem maar op. Net als Ferrari dat gaat doen, Porsche, Rolls Royce enz.

@pomoek: Als er in de PC Hooftstraat uitsluitend nog zero emission voertuigen worden toegelaten zal Bentley idd wel moeten ja 😉

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.