De Franse hoofdstad is begonnen met een deelautoprogramma voor elektrische auto’s. Het gaat om de Bluecar uit de koker van Pininfarina en de Franse investeerder Vincent Bolloré, die de helft van het project financiert. Zondag werd de aftrap gegeven en er zijn tot nu toe 66 elektrische auto en 33 oplaadpunten bij betrokken. Het project werd uitgerold door het bedrijf Autolib.

Geïnteresseerden in Parijs kunnen bij Autolib een proefabonnement nemen voor twee maanden. De kosten voor de elektrische Bluecar variëren van vier tot acht euro per 30 minuten en het maandbedrag zou moeten uitkomen op 12 euro. De Bluecar heeft een topsnelheid van 130 km/u en een gemiddeld bereik van 250 kilometer. De oplaadtijd bedraagt ongeveer vier uur, wat voor een hedendaagse EV zeer netjes is.

De 66 auto’s die er nu zijn lijken misschien niet veel, eind 2012 moet dit aantal al gegroeid zijn naar 3.000 units en daarbij komen er meer dan 1.000 extra oplaadpunten om de deel-EV’s van stroom te voorzien. Ondernemer en eigenaar van Autolib Vincent Bolloré verwacht dat er 80.000 abonnees nodig zijn om winstgevend te worden.

Het project lijkt op dat van Car2Go, het bedrijf dat samen met Mercedes nog dit jaar 300 elektrische Smarts wil inzetten voor een vergelijkbaar deelautoprogramma. Meer informatie over het Nederlandse initiatief waarmee Mercedes in één klap marktleider wordt op het gebied van elektrische auto’s is te vinden in dit artikel.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.