Kleine automerken hebben het zwaar in deze tijden. Nadat zowel Artega, Gumpert en Melkus in financiële problemen kwamen vanwege treurige verkoopresultaten, heeft nu ook Mindset noodgedwongen insolventie aangevraagd.

Het Zwitserse Mindset Holding AG laat weten insolventie aan te vragen vanwege gebrek aan liquiditeit, een faillissement lijkt aanstaande. De raad van Mindset Holding AG heeft vorige week besloten om de arrondissementsrechtbank van Höfe (SZ) te vragen om de faillissement procedures te starten. Deze onvermijdelijke stap is waarheid geworden nadat de groep niet in staat was om verdere financiering te vinden voor serieproductie van hun elektrische auto (de Mindset E-Motion).

De E-Motion kenden we al een tijdje. Het is een elektrische auto, maar inclusief een brandstofmotor om elektriciteit op te wekken. In combinatie met een aluminium frame en plastic body zorgde de auto voor een laag voertuiggewicht. De 4,2m lange E-Motion weegt slechts 800kg. Dat is 400(!) kilo lichter dan bijvoorbeeld een Peugeot 207.

Diverse onderhandelingen met industriële partners en financiële investeerders zijn geëindigd zonder resultaat. Alle inspanningen om extra kapitaal aan te trekken zijn mislukt. Het bestuur betreurt deze stap en wil de aandeelhouders bedanken voor hun vertrouwen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Bijzonder jammer. Fantastisch concept, die wagen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.